INFORMACJA O ADMINISTRATORZE DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o celach i środkach przetwarzania danych osobowych w zależności od podmiotu, z którym łączą Panią lub Pana (lub Pani/ Pana pracodawcę) relacje biznesowe jest Fundacja Pro Akademika z siedzibą w Warszawie przy ul. Chodakowska 19/31 (03-815), KRS: 0000373346, NIP: 1132841719, REGON, 14314935200000 (w skrócie: Fundacja Pro Akademika).

Uzyskanie informacji o przetwarzaniu danych osobowych

Z administratorem danych można się kontaktować we wszystkich sprawach związanych z ochroną danych osobowych za pomocą poczty elektronicznej na adres: fundacja.fpa@swps.edu.pl oraz pisemnie na adres Fundacji.

Pozyskanie danych i cel ich przetwarzania

Okres przechowywania dokumentów:

Jeżeli terminy właściwe dla dochodzenia ewentualnych roszczeń są krótsze niż okresy przechowywania dokumentów rozliczeniowych dla celów podatkowych, dokumenty te będziemy przechowywać przez czas niezbędny dla celów podatkowo-rozliczeniowych, a więc przez 5 lat od czasu zakończenia roku w którym zaktualizował się obowiązek podatkowy.

Komunikacja w zakresie marketingu bezpośredniego:

Jeżeli przetwarzamy dane z wykorzystaniem środków komunikacji elektronicznej dla celów marketingowych szczególnymi podstawami prawnymi przetwarzania są:

• art. 10 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2017 r. poz. 1219 ze zm.) jeżeli zgodzisz się otrzymywać informacje z wykorzystaniem maila;

• art. 172 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. prawo telekomunikacyjne (Dz.U. z 2017 r. poz. 1907 ze zm.) jeżeli zgodzisz się otrzymywać informacje z wykorzystaniem numeru telefonu;

Dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom np.:

• podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską;

• bankom w przypadku konieczności prowadzenia rozliczeń,

• organom państwowym lub innym podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa;

• podmiotom wspierającym nas w prowadzonej działalności na nasze zlecenie, w szczególności: dostawcom zewnętrznych systemów wspierającym naszą działalność, podmiotom audytującym naszą działalność, podmiotom świadczącym usługi ochrony, a w przypadku zgłoszeń działania niepożądanego leku oraz zastosowania leku w ciąży podmiotom wspierającym przyjmowanie zgłoszeń.

Uprawnienia w zakresie przetwarzanych danych i dobrowolność podania danych

Osoba, której dane są przetwarzane przez administratora ma prawo żądania dostępu do danych, ich sprostowania, czyli poprawienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przeniesienia danych. Więcej informacji o prawach osób, których dane dotyczą dostępne są w art. 12-23 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO/GDPR), którego tekst można znaleźć pod adresem: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

Nadto, przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, więcej informacji pod adresem: https://uodo.gov.pl/pl/p/skargi

Podanie danych jest niezbędne do zawarcia umów i rozliczenia prowadzonej działalności oraz w sytuacjach przewidzianych przepisami prawa. W pozostałym zakresie podanie danych jest dobrowolne.

Na podstawie Państwa danych osobowych nie są podejmowane decyzję opierające się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym nie są podejmowane profilowanie.

Przekazywanie danych do państw trzecich

Dane osobowe nie będa przekazywane do Państw z poza EOG.

• dostosowywać treści naszych stron do potrzeb użytkowników;

• optymalizować korzystanie z serwisów internetowych i aplikacji;

• utrzymywać sesję użytkownika (po zalogowaniu), dzięki czemu użytkownik nie musi na każdej podstronie internetowej danego serwisu i aplikacji ponownie wpisywać loginu i hasła;

• zbierać dane na temat użycia strony internetowej, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób osoby odwiedzające z niej korzystają, co pozwala ulepszać jej strukturę, nawigację oraz zawartość;

• wyświetlać informacje w taki sposób, by uniknąć wielokrotnej prezentacji tych samych treści temu samemu użytkownikowi oraz by prezentować treści w sposób uwzględniający zainteresowania użytkownika;

• docierać do użytkownika z treściami reklamowymi emitowanymi poprzez partnerskie systemy poza stronami i aplikacjami

• wspierać Użytkowników i zagwarantować im bezpieczeństwo podczas przeglądania stron dzięki wykorzystaniu mechanizmów zapobiegających nadużyciom w serwisach oraz możliwość szybkiego kontaktu za pomocą funkcji live chat.

Stosujemy dwa rodzaj plików:

• pliki służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania;

• wydajnościowe – umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych i aplikacji;

• funkcjonalne – umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu np. w zakresie wybranego języka lub regionu z którego pochodzi, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej i aplikacji itp.;

• reklamowe – umożliwiające dostarczanie treści reklamowych bardziej dostosowanych do zainteresowań;

• statystyczne – służące do zliczana statystyk dotyczących stron internetowych i aplikacji.