Nagroda im. prof. Romana Czerneckiego została wręczona

30 listopada 2023

Znamy wyniki tegorocznej edycji konkursu.

Nagroda im. prof. Romana Czerneckiego  została wręczona

Gratulujemy!

Do VI edycji zgłoszono 186 prac. Aż 55 publikacji zostało poddanych podwójnej recenzji przez 17 ekspertów i ekspertek. Kapituła konkursu nominowała do Nagrody 21 autorów i autorek.

Pan Jakub Mróz został laureatem Nagrody im. prof. Romana Czerneckiego za najlepszy artykuł specjalistyczny w dziedzinie edukacji.

Nagrodzona publikacja: Jakub Mróz (zgłaszający), Małgorzata Wójcik, Jacek Pyżalski, Bullying – prześladowanie rówieśnicze. Prawdy i mity na temat zjawiska, „Dziecko Krzywdzone. Teoria, badania, praktyka”.

Nagroda im. prof. Romana Czerneckiego to jedyne w Polsce wyróżnienie dla autorów i autorek prac z obszaru edukacji. Nagradzani naukowcy i naukowczynie, praktycy i praktyczki, publicyści i publicystki wskazują w nich wyzwania, z którymi mierzy się współczesna szkoła oraz – podobnie jak patron Nagrody Roman Czernecki – proponują rozwiązania, które pomagają odpowiedzieć na te problemy. Poprzez swoje publikacje przyczyniają się do pogłębienia debaty o edukacji.

Pełna lista laureatów i laureatek tegorocznej edycji konkursu dostępna jest na stronie Fundacji EFC.

Jeszcze raz - ogromne gratulacje!

Historie programu